Ο ξυλοδαρμός του κ. Κουμουτσάκου και ο θεωρητικός της δικαιολογημένης βίας κ. Κατρούγκαλος

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

Γιατί ο υουργός κ. Κατρούγκαλος δεν βγαίνει σήμερα στα ΜΜΕ  να εαναλάβει όσα το μέλος της Ειτροής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου* Γεώργιος Κατρούγκαλος δίδασκε, μέχρι ροχτές, στους ολίτες και τους φοιτητές;

 

- Ότι η αντίδραση σε άδικο νόμο είναι δικαιολογημένη!                                                                               

 

Συνεώς, δεν ασκούν βία εκείνοι ου, ασκώντας το θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα της εξέγερσης αέναντι στην αδικία, γρονθοκοούν ολίτες ή ολιτικούς (τον κ. Χατζηδάκη χθες, τον κ. Κουμουτσάκο σήμερα, κάοιον άλλον αύριο), ροηλακίζουν και κρατούν ομήρους  ανειστημιακούς δασκάλους, υρολούν καταστήματα, καταστρέφουν εριουσίες, εμοδίζουν εργαζόμενους να εργαστούν, ροβαίνουν σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων        

 

- Ότι η κοινωνία, μόνο η κοινωνία βάζει το όριο της αραβατικότητας, κρίνει δηλαδή αν κάθε συγκεκριμένος νόμος είναι άδικος ή όχι!

 

Συνεώς, δεν κρίνει η Δικαιοσύνη, με βάση τους νόμους ου η εκλεγμένη αό τον λαό Βουλή έχει θεσμοθετήσει, αλλά κάοια αόριστη, ομοιογενής, αταξική κοινωνία, εκροσωούμενη αό τις κάθε λογής οργανωμένες ομάδες αδικοραγούντων χουλιγκάνων!

 

- Ότι το Σύνταγμά μας θέλει η βία να είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού, όταν δεν μορεί να αντιμετωιστεί αλλιώς μια βίαιη είθεση κατά της δημοκρατίας και του ολιτεύματος (). Όως το έλεγαν και οι Ρωμαίοι: ο ανώτατος νόμος της ολιτείας είναι η σωτηρία του λαού!

 

Διαστρέφοντας βάναυσα το Σύνταγμα, ου ορίζει ως οι Έλληνες δικαιούνται και υοχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οοιουδήοτε ειχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

 

Και θυμίζοντάς μας το Ρωμαϊκό αόφθεγμα, τη γνωστή δικαιολογία κάθε συνταγματικής εκτροής, με τελευταία εκείνη των συνταγματαρχών της 21ης Αριλίου 1967.

 

 

 

*              Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος δεν είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου αλλά του Δημοσίου Δικαίου.

Ο ίδιος άφηνε τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης και τους "συντρόφους" του του ΣΥΡΙΖΑ να του αονέμουν τον τίτλο του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, χωρίς να τους διορθώνει. Μάλλον γιατί θεωρούσε ως αυτό τον βοηθούσε να χτίσει το ροφίλ του.

 Δείγμα του ηθικού λεονεκτήματος της Αριστεράς;