Τι λέει στον κ. Τσίρα, μέσω ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλετικός εκρόσωος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης;

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

1.            Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο κ. Ν. Ξυδάκης, ρώην υουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκρόσωος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ρωϊνή τηλεοτική εκομή του ΣΚΑΪ, ανάμεσα σε άλλα,  είε τα εξής αξιορόσεκτα:

 

(α) Κατ αρχάς δεν σχολιάζω ρωτοσέλιδα. Τα ρωτοσέλιδα έχουν καθήκον και δικαίωμα να σχολιάζουν την ολιτική, αλλά δεν θα σχολιάσω το ρωτοσέλιδο, δεν είναι σωστό.

Αυτή ήταν η αάντηση του κ. Ξυδάκη σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ǹρωτοσέλιδο της Καθημερινής της 5ης Νοεμβρίου και το άρθρο του διευθυντή της κ. Πααχελά.

 

Πώς άραγε να είδαν ο κ. Τσίρας και οι άλλοι σύντροφοί του αυτό το δεν είναι σωστό του κ. Ξυδάκη, το ασύμβατο με την ρακτική ου οι ερισσότεροι α αυτούς ακολουθούν αέναντι στην ειδησεογραφία και τη σχολιογραφία των ΜΜΕ;

 

(β)  Εγώ δεν εία οτέ, αό το 2009 ου ξεκίνησε η κρίση, ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια.

                 Αυτή ήταν η δήλωση του κ. Ξυδάκη στο σχόλιο του δημοσιογράφου ǹροεκλογικά λέγαμε έξω οι δανειστές, σε μια βραδιά σκίζαμε τα μνημόνια, τα καίγαμε και τώρα καμαρώνουμε γιατί η Τρόικα μας βάζει έντε αστέρια.

                 

Ερώτημα για τον κ. Ξυδάκη: Αυτό ου είε χθες το έχει ξαναεί, αν όχι δημοσίως στα ΜΜΕ τουλάχιστον στον κ. Τσίρα ή σε άλλους συντρόφους του;

 

Ερώτημα για τον κ. Τσίρα και τους άλλους συντρόφους του κ. Ξυδάκη: Πώς οι ίδιοι βλέουν τη δήλωση αυτή;

 

2.            Την ίδια μέρα στις βραδινές Ειδήσεις της, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ καμιά αναφορά δεν έκανε στις δύο ιο άνω ενδιαφέρουσες ολιτικά, και ρωτόφαντες για συνεργάτη του κ. Τσίρα, δηλώσεις του κ. Ξυδάκη.

 

Αντί γι αυτές, αό όλα όσα είε ο κ. Ξυδάκης στην ρωϊνή της εκομή, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ αξιολόγησε ως λέον ενδιαφέρουσα και εέλεξε να ροβάλει μια κοινοτοία: Για να βγούμε αό την κρίση, θα έχουμε και ρύθμιση του χρέους και waiver και είσοδο στην οιοτική χαλάρωση.

 

Γιατί;