Σχόλιο για την ύβρι κατά της Εκκλησίας και τη δήλωση για γέλια του θεολογούντος κ. Φίλη

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

Μια ύβρις, στο έσχατο σκαλοάτι της αισχρότητας, και μια για γέλια δήλωση του θεολογούντος κ. Φίλη, αοτελούν την τελευταία συγκομιδή της Συριζέικης ιλαροτραγωδίας.

 

Η ύβρις: Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκτωση της κοινωνίας.

 

Αυτήν την ύβρι ξεστόμισε ο κ. Φίλης σε τηλεοτικό Κανάλι.

 

Πασχίζει, βλέετε, ο καημένος για την ηθική ανόρθωση της Κοινωνίας και ολεμάει την Εκκλησία γιατί δεν τον βοηθάει στο θεάρεστο έργο του!

 

Στο θεάρεστο αυτό έργο έχει, λέει, και την κάλυψη του κ. Τσίρα ου αλιότερα, όταν ήταν στην Αντιολίτευση, δεν έχανε την ευκαιρία να δείξει στον λαό τη θεοσέβειά του.

Όως τον Αύγουστο 2014, ου εισκέφτηκε το Άγιο Όρος και ζήτησε να μείνει μόνος με την εικόνα της Παναγίας, για 15 ολόκληρα λετά.  

 

Η για γέλια δήλωση: Στη συνάντηση αυτή δεν ρόκειται να κάνω ίσω, εδώ είμαστε  κυβέρνηση, δεν ρόκειται να γελοιοοιηθούμε!

 

Ποια ακόμα γελοιοοίηση μορούν να υοστούν, αν ҹάρουν ίσω κάτι αό τις μεταρρυθμίσεις τους στα Θρησκευτικά, οι Τσίρας, Βούτσης, Δραγασάκης, Πααδημούλης, Φίλης και οι άλλοι του, κατά Βαρουφάκη, Αριστερού Τσίρκου;

 

 Στα δύο σχεδόν χρόνια της διακυβέρνησής τους, δεν έχουν, κατά τη Φίληα λογική, αρκούντως γελοιοοιηθεί, αφού:

 

- Δεν έχουν αφήσει τίοτε αό την  ιδεολογία τους ου να μην το έχουν άρει ίσω;

 

- Έσκισαν και έταξαν στα σκουίδια την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κόμματός τους, και μάλιστα στα μουλωχτά, χωρίς Συνεδριακή Αόφαση, την ώρα ου διακήρυτταν ως στο κόμμα τους λειτουργούν άντα με δημοκρατικές διαδικασίες;

 

- Ενώ αυτοδιαφημίζονται ως αριστεροί ριζοσάστες, εκλιαρούν μια θεσούλα αρατηρητή στις σοσιαλδημοκρατικές συνάξεις, σήμερα, και – γιατί όχι;– στις κεντροδεξιές, αύριο;

Όοιος αρνείται την ιδεολογία του μια φορά γιατί δεν θα την αρνηθεί και μια δεύτερη, μια τρίτη;  

 

Σε κάτι όμως έχει δίκιο ο κ. Φίλης: Μέσα σ όλα αυτά ου αρνήθηκαν ρέει κάου να δείξουν ως δεν κάναμε ίσω.

Έρχεται γαρ και το 2ο Συνέδριο.