Το αραμύθι του κ. Τσίρα για τον όλεμο της μιντιακής ολιγαρχίας εναντίον του, η ραγματικότητα και οι ειδιώξεις του για τα ΜΜΕ

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόουλου

 

1.           Ο κ. Τσίρας ρόσφατα στη Βουλή αφηγήθηκε, για άλλη μια φορά, το αραμύθι ως τον ολεμάει η διαλεκόμενη μιντιακή ολιγαρχία.

α.            Δεν τόλμησε όμως, ούτε αυτή τη φορά, να μας ει οιοι αό τους καναλάρχες των MEGA, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, ή άλλων καναλιών, ανήκουν στην ολιγαρχία αυτή.

Ούτε αν στη διαλεκόμενη μιντιακή ολιγαρχία εριλαμβάνει και εκείνους τους μιντιάρχες ου συναντούσε στα γραφεία τους, όταν ήταν στην αντιολίτευση.

Τη δουλειά αυτή φαίνεται να την έχει αναθέσει στην ΑΥΓΗ, το δημοσιογραφικό όργανο του κόμματός του.

Όου αρθρογράφοι της κατονομάζουν τα διαλεκόμενα κανάλια, γράφοντας για τα δελτία της διαλοκής του MEGA, του ΑΝΤ1 και των άλλων σταθμών της ҹαραληροφόρησης και τονίζοντας ως ίδια είναι άνω-κάτω όλα τα δελτία (ΑΥΓΗ 13.10.14).

Και δεν διστάζουν να κατονομάσουν τους μη αρεστούς στο κόμμα  δημοσιογράφους των δελτίων ειδήσεων (Τρέμη, Πρετεντέρη αλλά και άλλους, Χούκλη, Τσίμα, Καψή), ακόμα και γελοιογράφους (Αρκά, Χαντζόουλο), στολίζοντάς τους μάλιστα κατάλληλα.

β.             Ιδού ένα δείγμα γραφής αό την ΑΥΓΗ:  

- Αό την 1/1/2014 η αραγωγικότητα του ΜΕΓΚΑ θα αυξηθεί κατά 60%.

60% ερισσότερο άθος για το Μνημόνιο, 60% ερισσότερη υακοή στην ακροδεξιά δράκα του Σαμαρά, 60% ερισσότερη διάσωση του Βενιζέλου αό τη στενή, 60% ερισσότερο μένος για την αντιολίτευση, 60% ερισσότερα μονταρισμένα βίντεο, 60% ερισσότερο σάλιο για τους τραεζίτες και τους σχολάρχες, 60% ερισσότερη χολή, ψέμα, συκοφαντία για τους αεργούς, 60% ερισσότερη εριφρόνηση για τους κατεστραμμένους, 60% ερισσότερες εισηγήσεις για ενοχή αό την εισαγγελέα Τρέμη, 60% ερισσότερες καταδίκες αό τον στρατοδίκη Πρετεντέρη, 60% ερισσότερο αριστερό ξέλυμα αό τον Τσίμα, 60% ερισσότερη ακατανοησία της ραγματικότητας αό τον Καψή (2.12.13).

- Δια χειρός Μουρούτη ήταν φτιαγμένο το δελτίο του ΑΝΤΕΝΑ, η ντροή και το όνειδος της δημοσιογραφίας ήταν το δελτίο του ΑΝΤΕΝΑ, με ρωταγωνίστρια την Μαρία Χούκλη,  (26.5.14).  

γ.            Εντυωσιακό, αλλ όχι ανεξήγητο, το ότι οι κατηγορίες για ҹαραληροφόρηση αευθύνονται μόνο εναντίον  των δελτίων των οκτώ, όου η αρουσίαση των γεγονότων είναι ου κυριαρχεί και όχι ο σχολιασμός τους.

                  Και δεν εριλαμβάνουν και τις ενημερωτικές εκομές (τα ҹρωινάδικα, με τα ҹάνελ των 6-8 ατόμων) των Αυτιά και Λυριτζή του ΣΚΑΪ, Οικονομέα του MEGA,  Πααδάκη του ΑΝΤ1, Χατζηνικολάου του STAR κ.α., όου εί ώρες σχολιάζονται κατά τον γνωστό τρόο τα γεγονότα και ερνάει η ροαγάνδα (όλων) των κομμάτων, άλλου λιγότερο και άλλου ερισσότερο, αλλά και άλλων.  

 

2.            Η ραγματικότητα είναι ότι το μιντιακό κατεστημένο συνέβαλε σοβαρά στην άνοδο του κ. Τσίρα στην εξουσία και ιδού ώς:

α.            Τα ΜΜΕ δεν ανέδειξαν το ουτοικό της θεωρίας Τσίρα ως οι Δανειστές μας θα δέχονταν την ҹρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αλά δεν τους συμφέρει μια ροοτική ου θα θέσει σε διακινδύνευση την ίδια τη συνοχή της Ευρωζώνης.

                  Δεν αρουσίασαν καν την είδηση ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα ISKRA, δημοσιογραφικό όργανο της Αριστερής Πλατφόρμας (ου αντιροσώευε το 40% ερίου του ΣΥΡΙΖΑ) ροέτρεε τον κ. Τσίρα να μην τρέφει ψευδαισθήσεις και  ροειδοοιούσε ως η ρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδύνατο να γίνει αοδεκτή αό τους Δανειστές μας.

β.             Με ελάχιστες εξαιρέσεις, στις ολύωρες καθημερινές ενημερωτικές εκομές των Καναλιών και Ραδιοφώνων:

- Κυριαρχούσαν τα λαϊκίστικα συριζαίικα συνθήματα:

- Τη λιτότητα την έφεραν τα Μνημόνια (και όχι η αδυναμία δανεισμού αό τις αγορές και η ουσιαστική τώχευση της Χώρας).

- Με τα μνημόνια, ου μας εέβαλαν ο ευρωαίοι τοκογλύφοι, οι γερμανοί γκαουλάιτερ, η Μέρκελ και ο  Σόιμλε, γίνεται εκχώρηση εθνικής  κυριαρχίας, ξεούλημα της δημόσιας εριουσίας...   

- Οι Δανειστές μας αειλούν, μας εκβιάζουν, μας εκμεταλλεύονται, διάκεινται εχθρικά αέναντί μας...

- Ευνοούνταν οι εκρόσωοι του ΣΥΡΙΖΑ στα άνελ, σε σχέση με τους εκροσώους των άλλων κομμάτων (στο ύφος με το οοίο οι εκομάρχες αευθύνονταν στους καλεσμένους τους, τη διάρκεια του λόγου ου τους αραχωρούσαν, τις διακοές ου τους εέβαλλαν...).

Ενδεικτικό, και αγκοσμίως μοναδικό, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εέβαλε σε  Κανάλια τον αοκλεισμό, για κάοιο διάστημα,  ενός βουλευτή αό τα τηλεοτικά άνελ

γ.            Ακόμα και στις αοκλειστικές συνεντεύξεις, κάοιοι άνθρωοι του  μιντιακού συστήματος είτε μεταχειρίζονταν ευνοϊκά τον κ. Τσίρα είτε του έστρωναν αιχνίδι, με αβανταδόρικες ερωτήσεις.

Ιδού ένα δείγμα αό μια συνέντευξη του Γ. Αυτιά του ΣΚΑΪ, στις 9.2.13:

- Είστε ικανοοιημένος, κε Πρόεδρε, αό το αοτέλεσμα ου έφερε ο κ. Σαμαράς, 18,5 δις ευρώ, ή εσείς θα λέγατε  Έχω ένα λαό ου υοφέρει, δώστε στον λαό αυτό μια ελίδα;

- Ο Αλέξης Τσίρας λέει σήμερα στη μεσαία τάξη, ου αυτή τη στιγμή διαλύεται, μη φοβάσαι αό μένα, γιατί εγώ δεν θα σου βάλω ερισσότερους φόρους, έρχεται να ει στον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό  εγώ δεν θα σου μειώσω άλλο τη σύνταξη, αλλά θα στη συμληρώσω  και σ αυτόν ου αίρνει 580 ευρώ  έχεις ελίδες να άρεις μεγαλύτερο μισθό α την ολιτική μου;

- Είναι ολύ σημαντικό αυτό ου λέτε, κε Πρόεδρε! Είναι σημαντική η σημείωσή σας!

δ.             Με όλα αυτά, και με τις αραλείψεις και τον φτωχό λόγο της τότε συμολίτευσης, η Ουτοία Τσίρα έγινε ιστευτή αό μεγάλο μέρος εύιστων ολιτών, με τα γνωστά αοτελέσματα.

 

3.            Ο κ. Τσίρας και τα στελέχη του δεν αντέχουν την αμφισβήτηση, ούτε καν την κριτική, δεν τους αρκεί τα ΜΜΕ να αρουσιάζουν τις αόψεις τους, θέλουν να τις ροαγανδίζουν. 

Με ρόσχημα τη διαλοκή (ου, ως κυβέρνηση, έχουν όλα τα μέσα να την αοκαλύψουν (για αράδειγμα, να μας ουν συγκεκριμένα οιοι ήραν αρανόμως δάνεια, αό οιους τα ήραν, με οιανού μεσολάβηση, με οιο αντάλλαγμα) και να την κατανικήσουν, αλλά δεν το ράττουν), ειδιώκει τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.